Bamutu ya congo

Fortunatus Buyobe

JF-Expert Member
Reaction score
1,127
sasa natafsiri feux de l'amour.
samahani kuna baadhi ya maneno ya kifaransa nitaandika kama yanavyotamkwa bt sio kama yanavyoandikwa

Feux de l'amour
Feux de l'amour…. De l'amour est-ce aimer ou être aimé ?
(Moto wa mapenzi .... mapenzi.. ni kupenda au kupendwa?)
Bien que l'amour soit un symbole d'un sentiment partagé,
(ingawa mapenzi ni ishara ya kushare feelings)
L'amour n'est jamais un signe de bonheur parfait
(kuwa kwenye mapenzi sio ishara ya furaha kamili)

Bolingo eza maladie mabe,
(mapenzi ni maradhi mabaya)
Dokotolo n'ango motema, symptôme n'ango soucis,
(dokta wake ni moyo wangu, dalili za ugonjwa ni wasiwasi wangu),
Kasi nkisi na yango se présence ya moto oyo ozali kolula
(kumbe dawa yake ni presence ya unayemhitaji,)
Lokola ngai nalula masiya, ye nde nkisi na ngai
(kama ninavyomuhitaji masiya/yeye ndie dawa yangu)

Bolingo lokola maladie contagieuse,
(mapenzi ni kama maradhi ya kuambukiza,)
Tuna na banouveaux déçus, tuna na baveuve d'amour
(waulize waliotendwa, waulize wajane wa mapenzi)
Surtout tuna na badivorcés, bakopesa yo témoignage na bango
(zaidi waulize waliotalikiana, ushuhuda watakaokupa)
Okoyoka mawa, okoyoka ngolu, okotikela stupéfait, se kokamwa kamwa mama
(utajisikia vibaya, utasikia uchungu, utapigwa bumbuwazi, utawayawaya mama )
Se kouma uma, se kotuna tina Nzambe akela l'amour
(utasita, utauliza kwa nini mungu aliumba mapenzi)

Yango napona na ngai Amida, ata na mpasi tokovanda, ata bikedi tokolia, ata Thompson tokotonda
(ndio maana nimemchagua amida, hata kwenye tabu tutaishi, hata mihogo tutakula, hata thompson(kauzu) tutakula
Yesu kutu moana ya Nzambe, babota ye na ndako ya mpata?,
(yesu kristu ingawa ni mwana wa mungu mbona alizaliwa zizini?),
Kasi mokili oyo ya tata na ye, likolo na nse ya bango,
Tant-moi !
(wakati dunia hii ni ya baba yake,mbingu na nchi ni vyao)

Eeeeh!, Simon le meilleur
Na Kin liboso ya kolinga moto bakoma kotuna ovandaka wapi
(In kinsasha kabla mtu hajapendwa watakuuliza unaishi wapi)

Aiiii ! biso tovandi na Malweka, nani akolinga biso,
(sisi tunaoishi malweka {uswahilini ya Kinshasa, uchochoroni} nani atatupenda sisi?)
Mingi baboyaka bato se bongo
(wengi wanaishia kutukataa)
Mosika eleki, bangungi baleki, taxi kutu eboyaka kokoma
({wanasema} kwenu mbali, kuna mbu wengi, teksi usiku zinagoma kwenda huko)

Basusu liboso ya koloba oui, bakoma kotuna otangaka wapi ?
(wengine kabla ya kusema yes, wanakuuliza umesoma wapi?)
Ai !biso tobuka biki mua kala, nani akolinga biso ?
(Ai! sisi tumetupa biki(kalamu) zamani (tumekimbia umande) nani atatupenda sisi?
Tika tokosa ata kokosa, ngai nazali gradué, ngai nazali licencié, ngai nazali ingénieur, oyo balingaka
tunaamua kudanganya na kudanganya, mimi ni graduate,mimi nina masters,mimi ni engineer, ili watupende)

Basusu liboso ya kolinga moto bakoma kotuna de quelle famille es-tu !?
(wengine kabla hawajampenda mtu, wanamuuliza umetoka familia gani?)
Aiii ! biso famille ezangaka degree, nani akolinga biso ?
(Aiii !sisi familia yetu hamna hata degree moja, nani atatupenda sisi?)
Nzambe ya mpungu bandela mokili oyo, otunaka moko na moko soki nani akolinga lisusu kobotama na famille ya pauvre
(mungu wa wa laana , anzisha upya dunia yako kisha umuulize mmojammoja nani akizaliwa upya atachagua kuzaliwa familia duni?)

Ngai te !
(jibu litakuwa --mimi hapana)

Ngai obe na famille ya Adam Bombole, le grand saudien, mpo bamelaka ti tongo nioso, na miliki, na mateka na saucisson
(mimi ningechagua kuzaliwa familia ya adamu bombole, mtaalamu wa sauti(studio), wenyewe kila siku wanakunywa chai, na maziwa, na mkate na sausage.)

Mpasi na ngai eleki mabe, yango na effacé basouvenir nioso ya mabe na bongo na ngai,
(maumivu yangu ni makali, kwahiyo natoa mawazo yote mabaya moyoni mwangu)
mémoire na ngai eyebi kaka nkombo ya Amida Shatoue
(kumbukumbu zangu zikumbuke jina la Amida Shatoue!)
Naye nde pèlerinage epai na yo. Petola ngai! Sukola ngai! salisa ngai nabika!
(nimefanya hija kwako. nitakase , nisafishe! niuguze nipone!)

Nalinga mindele mpe bayindo, mikuse mpe milai, nalinga mike mpe minene
(napenda weupe na weusi, wafupi na walefu, nimependa wembamba na wanene.)
Kasi chancelier wapi ? alatisa ngai palata ata ya bronze na ntolo, soit disant ngai c'est l'amoureux, ancien de Sayeau, asala kala, roi de guère, oyo mosala mpunda
(lakini chancellor yuko wapi? atakayenivisha medali walau ya fedha kifuani mwangu,kama tunu ya kuhitimu mapenzi,kama kibibi cha Sayeau , bingwa wa vita, yote hii ni shukrani ya punda)

Tonton Fila, simba motema, bina malembe !
(Tonton Fila inua kifuat, cheza taratibu)

Yo lamulu eeeeeeiih! eeeeiiih, eeeeeeeeh
lamulu eh, L'amour ozali Kaina, oponaka moana mokolo to koko te, mondele, moyindo to nundu te, Mozui, mobola to riche te
(yoo mapenzi weweeeeeeee, mapenzi upo kama kimbunga,huchagui mkubwa au mdogo, mweupe, mweusi au mlemavu, mwema,mbaya, masikini au tajiri)

L'amour ozali masanga mbila olangwisi ngai na vino ya kolangwa, tango wana Nzambe ya mpungu , ata balobi ekomi trop tard, otamboli bongo
(mapenzi ni kama pombe ya mnazi umenilewesha, hata iweje, dear lord, hata nikiambiwa usiende ni usiku sana mimi nitaenda tu (I ignore)

L'amour ozali Kaina, oboma mingi, okotisa mingi na nse ya mabele, moyen ya kotanga bankombo na bango nioso, Ikelevee ! nakokoka te, nakolala te mpo na mawa, Mai ya miso ekotanga ngai, nakolala te
(mapenzi upo kama kimbunga,umeua wengi, wengi umewazamisha ardhini, siwezi hata kutaja majina yao, sitaweza, stataweza kulala juu ya mawazo, machozi yatanitoka, sitalala.)

Bolingo ezanga diplôme,ezanga palata. Miso nde elulaka,etindi monoko eloba, kasi nzoto nde ememaka ngambo
(mapenzi hayana diploma, wala medali.. macho ndio huona,mdomo ndio unaongea,lakini baadae mwili ndio unabebeshwa mzigo wa mapenzi)

Kolinga, kolinga nsuka wapi, Ephraim Makengo, nsuka wapi ? Babanda yango batika yango, Jean Ngandu, nsuka wapi? Oluka lokumu to mpe nini, Lydie Ebonja, nsuka wapi? Basusu kutu basonga nsima, Sammy Mikobi, nsuka wapi? Mingi kutu basenga la paix,nsuka wapi ? Boluka lokumu to mpe nini, nsuka wapi?
Omba se nabiso oooh!
(kupenda kupanda mwisho wake nini?........Ephraim Makengo......mwisho nini? wanayaaza wenyewe wanayaacha wenyewe...Jean Ngandu, mwisho nini? unatafuta umaarufu au nini? Lydie Ebonja...... mwisho nini? baadhi wanamiliki penzi baadaye wanalipoteza ...... mwisho nini? wengi wanauliza swali hili......mwisho nini? unatafuta heshima au nini? Mama aah......mwisho nini?
usiombe yakukute?)

HAPA ANAWARUSHA MAPEDEJEE
Oooh ya mado yaya na Dayida, ya Mitchelle, Milcah Kabuya, ya Sesese Petose, Jojo Fula Mambo eeh, papa leki Mbayu..... Nous devons respecter le guardien vecu, Le Grand Jean Legi, Patrice Ligale, Medo Mado, Jean Mayonga, le somoir Andre Kinguta, Heheheheeee! Van devoire monsuer de congolais Mabanga pamba pamba Daddy Kungo ooooh!

wadau wa nyimbo za kikongo hapa ndio mnapoweza kupata vionjo vya kikongo naomba tuipe uhai hii thread kwa maoni, ushauri nk ili iwe ya kudumu na iwe chachu ya kuleta utamu zaidi

VITA IMANA

VITA IMANA – by FERRE GOLLA – Album (SOLOLA BIEN) WENGE MAISON MERE.

Le malheur poursuit celui qui peche et le bonheur recompense le juste.
(Misfortune pursues the sinner and happiness is a reward to the righteous.)

Ferre chair de poule ecoutez ma chanson,
(Ferre goosebumps Listen to my song,

..Jean P. Mungala okomi bipale boye, okomi enzombo boye
(I wonder the way John P. Mungala has become this proud and arrogant )

Nasili ba touches mpo te nalingaka yo mingi
(I’ve never stoped to be the keys to your heart coz I still love you so much)

Nakomi kobeta ba tour nkama.. na quartier na bino
(I have toured 100miles in your neighbourhood)

Bamasta quartier bakomi kotongo nga na masolo oh
(Friends in the neighbourhood have ended up slandering me oh)

Soki na leki eh balobaka aleki eh
(If I passby eh they say I have passed eh)

Rita Bola mawa aleki eh, aleki mawa akeyi kotala Jean P. Mungala
(the Sad Rita Bola has passed by eh, she’s passed by with a face full of sadness see John P. Mungala)

Nabaye eeh nabaye eeeh Pokua nyoso nayaka nakutaka na nga kaka ye te Jean P. Mungala..
(I hate it eeh I hate it eee because whenever I come to visit you, I usually spend the whole evening without finding my one and only love John P. Mungala at his place)

Balobi nga natingama yo mpo na mbongo ooh
(they say I cling on you because of your money ooh)

Balobi nga natingama yo mpo na mbongo ooh Jean P.
(they say I cling on you because of your money ooh Jean P)

Loba eloko nini yang'o si osombela nga comme un souvenir
(tell me whats the matter because you bring me memories)

Kolia naliaka se ngai moko, kolata mpe nalataka se ngai moko oh
soki JP M ete to bamasta to werrason

( When it comes to eating, I eat alone my only one, I also dress alone my only one oh when Jean P. Mungala is Werrason’s best friend)

Nani mosusu, ozokisi motema na ngai mama, mpo nini obebisi nzoto ooh
(Who else, has hurt my heart mama, why are you destroyed our love this way? ooh)

Mpo na maloba ya kinshasa Jean Jacques Mutwale
(It’s just because of the city life of Kinshasa Jacques Mutwale)

Mpo na songi songi ya kin ooh Anthonino Fernando oooh ...Jean P. Mungala mwana mabe,
(It’s just because of gossips of Kinsasha ooh Anthonino Fernando oooh...Jean P. Mungala you are mean)

Yo moto olakisa plus que bolingo omemi nga nasamba molili moyen nail nga na ezali te eeh......
Rita Bola mwana mabe,
(you’re the person who promised me extra love but now you’ve left me to plead in darkness for your love in a desperate way eeh…..)

Obebisi bolingo omemi nga na Lunda nsima, o ye kosundola ngai na Boma ye eeh maah........
Washington Grand pays,
(You have destroyed our love you had for me in Lunda afterwards, o he does abandon's me, I will kill him for dumping me eeh maah........

Obebisi bolingo ekomi lokola série ya Lucky
Luke na Tintin*....
(Your destruction of our love has become like the Lucky
Luke of TIN TIN play series)

Eeh nga nawei ooh, mawa na nga moko eeh
(Eeh am dying ooh, because of my thoughts (loving you)

Eeh nga nawei ooh, kolela ya Ferre Gola, Cherie golla ba frère Bienvenue oh mama na Joyce,
(Eeh am dying ooh, Ferre Gola’s cry welcome brother, Lady Golla oh mother of Joyce,

Obebisi bolingo ekomi lokola ndembo ya makolo Imana na vita eeh;
(The destruction of our love has become like the dribbling of football in a derby between Vita and Imana rival teams of Kinshasa)

Bilima na Mazembe Sanga Balende Lupopo oooh
(like the football derby between Bilima and Mazembe gather fans Lupopo oooh)

Yo Neeeeeeeeeelly....Ooh Nelly eeh mwana mabe oh.
(you Neeeeeeeeeelly.... Ooh Nelly eeh you are a bad kid oh.)

.
La patience est la longeur du temps, Chair de poule voila comment tu as grandi, JP production
(Patience is the length of time, Goosebumps that's how you've grown, JP Production)

Bolingo ya kobondela Medo Shaumba (Nakoka te Amina aah)
(if love is to plead and beg someone everytime Medo Shaumba) (I cant accept this Amina aah)

Base oyo basotaka ba murs ya ndako (Nakoka te Rita Bola eeh)
(It has come a point this man doesn’t see the walls of the house anymore (I cant accept this Rita Bola eeh)

Mibali oyo babimaka tongo kozonga pokwa (Nakoka te Malu Bomboka)
(This men leaves in the morning and returns in the evening (I cant accept this Malu Bomboka)

....Ou bien Ange Nkoi,ou bien ngai Benoitte,ou Beti ou bien ngai,ou bien ngai Nkaklosa Mbila.........
(or else Angel leopard, or else I Benoitte, or else Beti or else, or else I Nkaklosa Mbila.........)

Ya nini ngai naniokola nzoto na ngai mpo ya kolinga kitoko na yo eeh,Chiba Chibasu mawa ye ye mawa.Flavian Emira mawa balingaka ya ngai na ye te ooh mawa na ngai.
(Am wondering why am I torturing/tormenting my soul for loving your good looks eeh, Chiba Chibasu its so sad ye ye its so sad. Flavian Emira its so sad because they don’t like to see me with him ooh this has become my sadness)

Ah ngai nabo,ah ngai na bola naminyokola nzoto na ngai pamba. Wapi nzoto yango ya bitumba Edo Pembelei, Wapi nzoto yango ya bitumba Kakol Sambila mawa.Tonton Mandiki na Luanda....
Wapi nzoto yango ya bitumba Kancros Ambila mawa eh (Tonton Ambik na luanda)
(I only, ah am torturing/tormenting my soul over nothing, why should I fight for this love Edo Pembelei why should I fight for this love Kakol Sambila its so sad. Tonton Mandiki of Luanda.... why should I fight for this love Kancros Ambila its so sad eh (Tonton Ambik of luanda)

Natindi Flavian Ngibi epayi ya Werra yebisa yee, mayi disait, " lolenge nakonyokolo malheure mwa ngai mpo na yo. Nabelela oui oui Shumu
(I sent Flavian Ngibi at Werra’s place to inform him the way am suffering because of you. Am crying yes yes for you Shumu).

Eddy wa bafrere Patrick Franky Kamuha eeh. (Chris production ya Ngol se ya Mwamba)
(Eddy of brother Patric Franky Kamuha eeh. (Chris production of Ngol only of Mwamba)

Cheri nasalaki manso mpo ye abonga, mwasi mobimba na mibali ebele yooh ooh, (Jacques Mukoko)
(My dear I did all I could for him to change for good, it doesnt sound good for a whole respected woman like me to be a serial lover (have many boy friends) yoo ooh, (Jacques Mukoko)

Elingi koloba: lokola ofutelaka ngai ndaku,(nakoma mowumbu wa bolingo,)
(He likes saying how he pays for my house rent ( I have become a slave of love)

Elingi koloba :lokola omema nga na mpoto asenga,(nakoma mowumbu wa bolingo,)
(He likes talking about how he takes me abroad whenever he demands to ( I have become a slave of love)

Olingaka na yo te Loris bacongolaise aya kasi cheri ayebaka,cheri ayebaka aah aah mwana mobali Basekaka ye te soki nainu akufi te
(Its not always your will Loris Congolese that he comes to me , my love you know that aah aah remember one never laughs at a young man when he’s still growing up, because you never know what he will become next before he dies on this world)

Eddy Kandolo(Des academiques) Cheri nasalaki manso mpo ye abonga, mwasi mobimba na mibali ebele yoo ooh, (Chantal fer les noirs) balakisa ye Serge Kasana mpo azali na mbongo mingi, cheri elingi na ye se ngai.
(Eddy Kandolo(The academician) My dear I did all I could for him to change for good, it doesnt sound good for a whole respected woman like me to be a serial lover (have many boy friends) yoo ooh, (Chantal black iron) they tought him pride because he has alot of money, my darlings love is only for me.)

Balakisa ye Didi Kinwani, José Mukenda na Jacques Ilunga, Cheri elingi na ye se ngai.
Balakisi ye Werrason mpo atambolaka na six cents (mercedes 600) cheri elingi na ye se ngai.
Balakisi ye Igo Tantami ... Alisi Baba, cheri elingi na ye se ngai Léeeeee le le le (Curtains fall)
(They showed her Didi Kinwani, José Mukenda and Jacques Ilunga, but she answered my darling's love is only for me. They showed her who drives (Mercedes 600) but she answered my darling's love is only for me.
They showed her Igo Tantami ... Alisi Baba, but she answered my darling's love is only for me Léeeeee le le le (Curtains fall)

VITA IMANA – by FERRE GOLLA – Album (SOLOLA BIEN) WENGE MAISON MERE.

Le malheur poursuit celui qui peche et le bonheur recompense le juste.
(Misfortune pursues the sinner and happiness is a reward to the righteous.)

Ferre chair de poule ecoutez ma chanson,
(Ferre goosebumps Listen to my song,

..Jean P. Mungala okomi bipale boye, okomi enzombo boye
(I wonder the way John P. Mungala has become this proud and arrogant )

Nasili ba touches mpo te nalingaka yo mingi
(I've never stoped to be the keys to your heart coz I still love you so much)

Nakomi kobeta ba tour nkama.. na quartier na bino
(I have toured 100miles in your neighbourhood)

Bamasta quartier bakomi kotongo nga na masolo oh
(Friends in the neighbourhood have ended up slandering me oh)

Soki na leki eh balobaka aleki eh
(If I passby eh they say I have passed eh)

Rita Bola mawa aleki eh, aleki mawa akeyi kotala Jean P. Mungala
(the Sad Rita Bola has passed by eh, she's passed by with a face full of sadness see John P. Mungala)

Nabaye eeh nabaye eeeh Pokua nyoso nayaka nakutaka na nga kaka ye te Jean P. Mungala..
(I hate it eeh I hate it eee because whenever I come to visit you, I usually spend the whole evening without finding my one and only love John P. Mungala at his place)

Balobi nga natingama yo mpo na mbongo ooh
(they say I cling on you because of your money ooh)

Balobi nga natingama yo mpo na mbongo ooh Jean P.
(they say I cling on you because of your money ooh Jean P)

Loba eloko nini yang'o si osombela nga comme un souvenir
(tell me whats the matter because you bring me memories)

Kolia naliaka se ngai moko, kolata mpe nalataka se ngai moko oh
soki JP M ete to bamasta to werrason

( When it comes to eating, I eat alone my only one, I also dress alone my only one oh when Jean P. Mungala is Werrason's best friend)

Nani mosusu, ozokisi motema na ngai mama, mpo nini obebisi nzoto ooh
(Who else, has hurt my heart mama, why are you destroyed our love this way? ooh)

Mpo na maloba ya kinshasa Jean Jacques Mutwale
(It's just because of the city life of Kinshasa Jacques Mutwale)

Mpo na songi songi ya kin ooh Anthonino Fernando oooh ...Jean P. Mungala mwana mabe,
(It's just because of gossips of Kinsasha ooh Anthonino Fernando oooh...Jean P. Mungala you are mean)

Yo moto olakisa plus que bolingo omemi nga nasamba molili moyen nail nga na ezali te eeh......
Rita Bola mwana mabe,
(you're the person who promised me extra love but now you've left me to plead in darkness for your love in a desperate way eeh…..)

Obebisi bolingo omemi nga na Lunda nsima, o ye kosundola ngai na Boma ye eeh maah........
Washington Grand pays,
(You have destroyed our love you had for me in Lunda afterwards, o he does abandon's me, I will kill him for dumping me eeh maah........

Obebisi bolingo ekomi lokola série ya Lucky
Luke na Tintin*....
(Your destruction of our love has become like the Lucky
Luke of TIN TIN play series)

Eeh nga nawei ooh, mawa na nga moko eeh
(Eeh am dying ooh, because of my thoughts (loving you)

Eeh nga nawei ooh, kolela ya Ferre Gola, Cherie golla ba frère Bienvenue oh mama na Joyce,
(Eeh am dying ooh, Ferre Gola's cry welcome brother, Lady Golla oh mother of Joyce,

Obebisi bolingo ekomi lokola ndembo ya makolo Imana na vita eeh;
(The destruction of our love has become like the dribbling of football in a derby between Vita and Imana rival teams of Kinshasa)

Bilima na Mazembe Sanga Balende Lupopo oooh
(like the football derby between Bilima and Mazembe gather fans Lupopo oooh)

Yo Neeeeeeeeeelly....Ooh Nelly eeh mwana mabe oh.
(you Neeeeeeeeeelly.... Ooh Nelly eeh you are a bad kid oh.)

.
La patience est la longeur du temps, Chair de poule voila comment tu as grandi, JP production
(Patience is the length of time, Goosebumps that's how you've grown, JP Production)

Bolingo ya kobondela Medo Shaumba (Nakoka te Amina aah)
(if love is to plead and beg someone everytime Medo Shaumba) (I cant accept this Amina aah)

Base oyo basotaka ba murs ya ndako (Nakoka te Rita Bola eeh)
(It has come a point this man doesn't see the walls of the house anymore (I cant accept this Rita Bola eeh)

Mibali oyo babimaka tongo kozonga pokwa (Nakoka te Malu Bomboka)
(This men leaves in the morning and returns in the evening (I cant accept this Malu Bomboka)

....Ou bien Ange Nkoi,ou bien ngai Benoitte,ou Beti ou bien ngai,ou bien ngai Nkaklosa Mbila.........
(or else Angel leopard, or else I Benoitte, or else Beti or else, or else I Nkaklosa Mbila.........)

Ya nini ngai naniokola nzoto na ngai mpo ya kolinga kitoko na yo eeh,Chiba Chibasu mawa ye ye mawa.Flavian Emira mawa balingaka ya ngai na ye te ooh mawa na ngai.
(Am wondering why am I torturing/tormenting my soul for loving your good looks eeh, Chiba Chibasu its so sad ye ye its so sad. Flavian Emira its so sad because they don't like to see me with him ooh this has become my sadness)

Ah ngai nabo,ah ngai na bola naminyokola nzoto na ngai pamba. Wapi nzoto yango ya bitumba Edo Pembelei, Wapi nzoto yango ya bitumba Kakol Sambila mawa.Tonton Mandiki na Luanda....
Wapi nzoto yango ya bitumba Kancros Ambila mawa eh (Tonton Ambik na luanda)
(I only, ah am torturing/tormenting my soul over nothing, why should I fight for this love Edo Pembelei why should I fight for this love Kakol Sambila its so sad. Tonton Mandiki of Luanda.... why should I fight for this love Kancros Ambila its so sad eh (Tonton Ambik of luanda)

Natindi Flavian Ngibi epayi ya Werra yebisa yee, mayi disait, " lolenge nakonyokolo malheure mwa ngai mpo na yo. Nabelela oui oui Shumu
(I sent Flavian Ngibi at Werra's place to inform him the way am suffering because of you. Am crying yes yes for you Shumu).

Eddy wa bafrere Patrick Franky Kamuha eeh. (Chris production ya Ngol se ya Mwamba)
(Eddy of brother Patric Franky Kamuha eeh. (Chris production of Ngol only of Mwamba)

Cheri nasalaki manso mpo ye abonga, mwasi mobimba na mibali ebele yooh ooh, (Jacques Mukoko)
(My dear I did all I could for him to change for good, it doesnt sound good for a whole respected woman like me to be a serial lover (have many boy friends) yoo ooh, (Jacques Mukoko)

Elingi koloba: lokola ofutelaka ngai ndaku,(nakoma mowumbu wa bolingo,)
(He likes saying how he pays for my house rent ( I have become a slave of love)

Elingi koloba :lokola omema nga na mpoto asenga,(nakoma mowumbu wa bolingo,)
(He likes talking about how he takes me abroad whenever he demands to ( I have become a slave of love)

Olingaka na yo te Loris bacongolaise aya kasi cheri ayebaka,cheri ayebaka aah aah mwana mobali Basekaka ye te soki nainu akufi te
(Its not always your will Loris Congolese that he comes to me , my love you know that aah aah remember one never laughs at a young man when he's still growing up, because you never know what he will become next before he dies on this world)

Eddy Kandolo(Des academiques) Cheri nasalaki manso mpo ye abonga, mwasi mobimba na mibali ebele yoo ooh, (Chantal fer les noirs) balakisa ye Serge Kasana mpo azali na mbongo mingi, cheri elingi na ye se ngai.
(Eddy Kandolo(The academician) My dear I did all I could for him to change for good, it doesnt sound good for a whole respected woman like me to be a serial lover (have many boy friends) yoo ooh, (Chantal black iron) they tought him pride because he has alot of money, my darlings love is only for me.)

Balakisa ye Didi Kinwani, José Mukenda na Jacques Ilunga, Cheri elingi na ye se ngai.
Balakisi ye Werrason mpo atambolaka na six cents (mercedes 600) cheri elingi na ye se ngai.
Balakisi ye Igo Tantami ... Alisi Baba, cheri elingi na ye se ngai Léeeeee le le le (Curtains fall)
(They showed her Didi Kinwani, José Mukenda and Jacques Ilunga, but she answered my darling's love is only for me. They showed her who drives (Mercedes 600) but she answered my darling's love is only for me.
They showed her Igo Tantami ... Alisi Baba, but she answered my darling's love is only for me Léeeeee le le le (Curtains fall)

Saluti sana mkuu. Eza eloko mosusu.

Amakambo ezali malamu
mosala bien bandeko nangai

Kama umeangalia kwenye mashairi ya feux de l'amour utaona kuna sehemu jb mpiana anamsifia sana mpenzi wake Hamida. Huyu Hamida baadaye aliolewa na jb mpiana lakini ndoa yake ikavunjika. Unataka kujua kwa nn? Au kwa nini jb akagombana na rafiki yake Arlen Mpela(Afande) ? Kisa kupokea simu ya koffi olomide? Stay tuned........

Eeehn.....hata mie nasubiri......

Last edited by a moderator:

Naomba kitu Sisis Silvi cha Koffi Olomide ukitafsiri The banker

Asante sana kwa tafsiri, sisi bana kongo tunakupigia mikono ya mingi sana. Naomba tafsiri ya wimbo wa MEJE 30 NASI NA BALI.

Bosi wadau Wengi wameomba nyimbo ya koffi na mimi naona nianze kutafsiri miko

Bosi wadau Wengi wameomba nyimbo ya koffi na mimi naona nianze kutafsiri miko

Mkuu leta kisa cha afande mpela kugombana na mukulu kwanza. Halafu hy afande mpela si mdogo wake alikuwa na kofi kwa muda mrefu?..leta vitu bamutu yetu

hizi nyimbo hazina tafsiri ya kiswahili.?

Mkuu leta kisa cha afande mpela kugombana na mukulu kwanza. Halafu hy afande mpela si mdogo wake alikuwa na kofi kwa muda mrefu?..leta vitu bamutu yetu

anaitwa Bouro Mpela yule, ana sauti tamu sana

Unajua kuna pedeshee anaitwa Jose mondele au kwa kiswahili Jose mweupe. Huyu alikuwa rafiki wa jibe bt akamchukulia wife wake Hamida shatou. Bifu likaibuka baina yao na jose akaamishia urafiki kwa koffi.Sasa Arlen Mpela alikuwa kama mdogo wa jb kwani aliishi naye kwake. Kuna wakati koffi alianza kumshawishi dogo ahamie kwake ndo akampigia cm Bahati mbaya akapokea jb. Liliibuka timbwili na jb akazitoa studio nyimbo Zote alizoimba na dogo

Cookies are required to use this site. You must accept them to continue using the site. Learn more…